رژیم غذایی مناسب، ممکن است درافرادی که بیماری کبد چرب دارند به کاهش چربی بدن کمک کند.
یک رژیم غذایی برای بیماری کبد چرب باید شامل طیف گسترده ای از غذاها باشد.
کاهش کالری دریافتی و خوردن فیبر زیاد ، غذاهای طبیعی نقطه شروع خوبی است. خوردن غذاهایی که حاوی کربوهیدرات های پیچیده ، فیبر و پروتئین هستند می توانند انرژی پایدار را تأمین کرده و باعث سیری شوند.
غذاهایی که التهاب را کاهش می دهند یا به بدن در ترمیم سلول های خود کمک می کنند به همان اندازه مهم هستند.
برخی افراد ترجیح می دهند برنامه های غذایی خاصی مانند رژیم گیاهی یا رژیم مدیترانه ای را دنبال کنند . یک متخصص تغذیه اغلب می تواند به فرد کمک کند تا یک برنامه غذایی سفارشی متناسب با سلیقه ، علائم و وضعیت سلامتی وی تنظیم کند.
علاوه بر این دستورالعمل های اساسی ، برخی از غذاهای خاص ممکن است به ویژه برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مفید باشد. این غذاها عبارتند از:
سیر در بسیاری از رژیم های غذایی یک ماده اصلی است و ممکن است مزایایی را برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب فراهم کند. یک مطالعه در سال 2016 در تحقیقات پیشرفته زیست پزشکی نشان داد که مکمل های پودر سیر به نظر می رسد به کاهش وزن و چربی در کسانی که بیماری کبد چرب دارند ، کمک می کند.
یک بررسی 2016 از تحقیقات فعلی نشان می دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 سطح چربی کبد و سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL) را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی بهبود می بخشد .
اگرچه برای تأیید این یافته تحقیقات بیشتری لازم است ، اما خوردن غذاهایی که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 هستند ممکن است به کاهش چربی کبد کمک کند. این غذاها عبارتند از:
نوشیدن قهوه برای بسیاری از افراد یک مراسم صبحگاهی است. با این حال ، ممکن است فوایدی فراتر از انفجار انرژی برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب فراهم کند.
یک مطالعه حیوانی در سال 2019 نشان داد که قهوه بدون کافئین باعث کاهش آسیب کبدی و التهاب در موشهایی می شود که رژیم غذایی حاوی مقادیر زیادی چربی ، فروکتوز و کلسترول دارند.
مطالعه دیگر روی موش های همان سال نتایج مشابهی را نشان داد. محققان دریافتند که قهوه میزان چربی جمع شده در کبد موش ها را کاهش می دهد و نحوه متابولیسم انرژی در بدن آنها را بهبود می بخشد.
خوردن انواع سبزیجات کامل برای افراد مبتلا به بیماری کبد چرب مفید است. با این حال ، کلم بروکلی یکی از سبزیجاتی است که فرد مبتلا به کبد چرب باید به طور جدی در برنامه غذایی خود لحاظ کند.
یک مطالعه حیوانی در سال 2016 در ژورنال تغذیه نشان داد که مصرف طولانی مدت کلم بروکلی به جلوگیری از تجمع چربی در کبد موش کمک می کند.
محققان هنوز هم نیاز به انجام مطالعات بیشتر در مورد انسان دارند. با این حال ، تحقیقات اولیه در مورد تأثیر مصرف کلم بروکلی در ایجاد بیماری کبد چرب امیدوار کننده به نظر می رسد.
استفاده از چای برای اهداف دارویی عملی است که به هزاران سال قبل برمی گردد.
یک بررسی در سال 2015 در مجله جهانی گوارشی نشان می دهد که چای سبز ممکن است به کاهش سطح چربی در خون و بدن کمک کند. یکی از مطالعات شامل کاهش سطح چربی در کبد در افرادی است که 5-10 فنجان چای سبز در روز مصرف می کنند، است.
چای سبز چندین آنتی اکسیدان مانند کاتچین فراهم می کند ، که ممکن است به بهبود بیماری کبد چرب کمک کند.
در حالی که همه آجیل های درختی یک افزودنی عالی برای هر برنامه غذایی هستند ، گردو به ویژه دارای اسیدهای چرب امگا 3 است و ممکن است مزایایی را برای افرادی که بیماری کبد چرب دارند فراهم کند.
یک بررسی از سال 2015 نشان داد که خوردن گردو باعث بهبود نتایج آزمایش عملکرد کبد در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی می شود.
در سال 2019 بررسی در مجله مواد مغذی انجام شد و مشخص شد که با مصرف هر دو پروتئین سویا و آب پنیر تجمع چربی در کبد کاهش می یابد.
نتایج یک مطالعه نشان داد که چربی کبد در زنان مبتلا به چاقی که 60 گرم پروتئین آب پنیر را به مدت 4 هفته هر روز مصرف می کنند ، 20 درصد کاهش می یابد . پروتئین سویا حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام ایزوفلاون است که به بهبود حساسیت به انسولین و کاهش سطح چربی در بدن کمک می کند.